Page 5 - diatrofi
P. 5
Να καλλιεργηθεί κλίμα συνεργασίας, επικοινωνίας και αλληλοϋποστήριξης. Να ενθαρρυνθεί η ενεργητική συμμετοχή των μαθητών στη μαθησιακή διαδικασία Να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της υγιεινής διατροφής και να εμπλακούν σε διαδικασίες διερεύνησης των διατροφικών τους συνηθειών. Να αναπτύξουν κριτική σκέψη, με σκοπό να μάθουν να αντιστέκονται σε αρνητικές διατροφικές επιρροές από σχετικά διαφημιστικά μηνύματα. Να αναπτύξουν διατροφική συνείδηση. Να αναπτύσσουν στάσεις και συμπεριφορές θετικές για τη διατήρηση της προσωπικής τους υγείας (π.χ. Σωματική άσκηση). Να κατανοήσουν έννοιες, όπως: βιταμίνες, μεσογειακή διατροφή, επικίνδυνα Ε κ.λ.π. Να διαχωρίζουν τις τροφές σε υγιεινές (καλές) και μη (κακές). Να κατατάσσουν τις τροφές σε πυραμίδα ανάλογα με τη διατροφική τους αξία. Να γνωρίσουν τη μεσογειακή δίαιτα και τα πλεονεκτήματά της, να ασκηθούν στις επιλογές τροφίμων. Να γνωρίσουν ότι όλες οι τροφές δεν έχουν την ίδια αξία.